Lágy fagylalt, csavaros fagyi, mint üzleti megoldás élelmiszerboltok részére.
A kisboltok üzemeltetése komoly kihívás manapság a
vállalkozók számára, főleg ha élelmiszerboltról van szó. Nagyon gyorsan változnak a fogyasztói szokások, folyamatosan alkalmazkodni kell valamihez, és olyan ötletekben gondolkodni, amikre évekig vagy évtizedekig
nem volt szükség.
Erre nyújtunk egy lehetséges
alternatívát. Először a számok tükrében.
Számoljunk úgy mint a „nagyok”!
Mekkora hasznot realizál a boltod 1 nm-en egy hónap alatt?
Havonta tud termelni négyzetméterenként 500.000 Ft. hasznot?
Egy kisbolt alapterülete legyen mondjuk 80 nm. Ez négyzetméterenként 500.000 Ft megtermelt haszonnal 40.000.000 Ft. Azért ez nem lenne rossz, de
valószínűtlen hogy napi 1.333.333 Ft-hasznot nem tud megtermelni.
Miről van szó konkrétan?
Lágy fagylaltgépről, azaz csavaros fagyigépről.
Egy asztali csavaros fagyigép mindössze 0,383 nm alapterületű, ebből kettő 0,76 nm, és a kettő együtt nincs 1 nm. Mégis meg tud termelni havi 500.000 Ft-ot egy hónap alatt. Ráadásul akár egy élelmiszerboltban is.
Hogyan?
Nézzük meg ezt is részleteiben!
Egy gombócos fagyi 5dkg és kerül 200-300 Ft-ba.
Egy adag lágyfagylalt (vagy népszerűbb nevén csavaros fagyi) 10dkg és 300Ft az ára.
Egy adag 300 Ft-os, 10 dkg-mos lágyfagylalt haszonhányada 2/3, azaz 200 Ft haszon keletkezik/adag.
Jó forgalmú élelmiszerboltban minimum 300-400 ember megfordul naponta.
Ha csak 100 adag fagylaltot számolunk naponta, az annyi mint 100 X 200 = 20.000 Ft haszon naponta.
25 nappal számolva 25 X 20.000 Ft = 500.000 Ft/hó.
Két dolgozó bérét és járulékát ki tudja termelni
számodra.
Miért vennének a vásárlók lágyfagylaltot élelmiszerboltban?
Mert a vásárlók emberek, az emberek pedig impulzív módon
működnek.
Meglátom és megkívánom!
Nézd meg, az előtted vagy utánad álló kosarában garantáltan
ott van egy kis nasi.
Egy jobb minőségű szeletes csoki 130-170 Ft, táblás verzióban
200-300 Ft.
A fagyiban van egy
szuper dolog ezt pedig úgy hívják: „csak az enyém feeling” .
Egy élelmes gyerek simán kibulizza, hogy meglegyen egy adag
és a szülő vagy nagyszülő magát sem
hagyja ki jóból.
Nem véletlen hogy az M kezdőbetűjű gyorsétterem hálózatnál
még mindig kapható ilyen csavaros édesség féle télen-nyáron.
Ha nekik megéri neked miért ne lenne jó?
Mennyi időt vesz igénybe 100 adag kiszolgálása?
1 adag= 40-60 másodperc, visszaadással tehát 100 perc = kb 1.5 óra a 100 adag.
Napi előkészületi, karbantartási idő maximum 1 óra + 1,5 óra
kiszolgálás = 2.5 óra
Nem rossz órabér kerekedik ki: 20 000 Ft/2,5 óra = 8000 Ft/óra
Egy asztali
lágy fagylaltgép 670.000 Ft+Áfa. 1-1,5 hónap alatt megtérül az ára.
A többi már csak rajtad áll!
Infó:
Sebestyén Sándor
06 30 576 8198
06 30 576 8198
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése